Александър Иванов, ГЕРБ: Промените в Закона за възстановяване и преструктуриране на кредитните институции позволява България да бъде приета в единния надзорен механизъм

Промените в Закона за възстановяване и преструктуриране на кредитните институции позволява България да бъде приета в единния надзорен механизъм. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Александър Иванов по време на дебатите по Закона за възстановяване и преструктуриране на кредитните институци и инвестиционни посредници, предаде репортер на Агенция „Фокус“. 
„Накратко искам да дефинирам необходимостта от тази промяна. Република Бълария стартира процедура за установяване на тясно сътрудничество с Европейската централна банка и присъединяване към единния надзорен механизъм. В националното законодателство към момента липсва нормативна база за присъединяването на страната към единния надзорен механизъм и единния механизъм за преструктуриране. Налице е необходимост от въвеждането в националното законодателство на разпоредби, свързани с прилагането на регламент от 2014 и на Съвета от 2014“, каза още Иванов. Според него действащата правна рамка в България не регламентира промяната, която ще настъпи в ролята на националния орган за преструктуриране вследтвие на прякото приложение на регламента.
Деница КИТАНОВА 11