Апелативният съд в Пловдив остави в ареста германския гражданин, участвал в катастрофата на АМ „Тракия“, при която загинаха четирима души

Пловдив. Апелативният съд в Пловдив остави в ареста германския гражданин, участвал в катастрофата на АМ „Тракия“, при която загинаха четирима души. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив от пресцентъра на съда. Съдът прие, че от показанията на свидетели и от огледа на местопроизшествието, по неизвестни засега причини, водачът навлязъл с автомобила си в аварийната лента на магистралата и затова съществува обосновано подозрение, че той е съпричастен към извършеното престъпление, а именно причиняването на смърт по непредпазливост на четирима души. Апелативните магистрати считат, че при по-лека марка за неотклонение обвиняемият може да се укрие, тъй като няма адрес в България. Повдигнатото обвинение е наказуемо с лишаване от свобода от 3 до 15 години. Определението на съда е окончателно.
„Фокус“ припомня, че сигналът за пътнотранспортното произшествие в посока Бургас, в което са участвали две моторни превозни средства – лек автомобил „Фолксваген“ с немски регистрационен номер и бус „Мерцедес“ с българска регистрация, е постъпил на 1 юли към 06.20 часа. Според подадената информация, лекият автомобил се е блъснал отзад в намаляващия скоростта си товарен автомобил и се е преобърнал на пътя. В лекия автомобил са пътували общо 7 души, четирима от които загинаха. На място починаха дете на около 2 години, както и три жени на 24, 29 и на 50 години. Останалите трима, пътували с автомобила – дете на 7 години, шофьорът на превозното средство и още една жена, бяха настанени в болница в Пловдив. Водачът на буса, който е на 36 години, е пътувал сам. Той бе настанен в УМБАЛ „Св. Георги“ в града.