Апелативният съд остави в ареста тримата служители на „Автомобилна администрация“ – Пловдив, обвинени за взимане на подкупи

Снимка: Информационна агенция "Фокус"

Пловдив. Апелативният съд в Пловдив остави в ареста тримата служители на „Автомобилна администрация“ – Пловдив, обвинени за взимане на подкупи, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пловдив. Срещу инспекторите от отдел „Административнонаказателна дейност“ към „Автомобилна администрация“-Пловдив бе повдигнато обвинение за корупция, а данните за организираната от тях схема за изнудване на транспортни фирми са събрани след 8-месечна операция. Днес в съдебната зала тримата обжалваха задържането си с мотива, че здравето им се е влошило, както и това на техни близки след създалата се ситуация. Защитата на обвиняемите оспори обвиненията като изготвени само от свидетелски показания. Обвинението настоя, че има достатъчно доказателства, събрани със СРС.
Пловдивският апелативен съд прецени, че при определянето на по-лека мярка има опасност обвиняемите да извършат ново престъпление. Решението на съда е окончателно.
Тони МИХАЙЛОВ