Арестуваха 39-годишен габровец, който се е опитал да осуети проверка

Габрово. Арестуван е 39-годишен габровец, който се е опитал да осуети проверка, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Габрово. Случаят нашумя в социалните мрежи, където бе публикуван видеоклип, целящ да дискредитира работата на полицията и предизвиквайки стотици реакции и коментари.

Според официалната информация, на 25 ноември около 11.00 часа, гражданин на Габрово, живущ в близост до установъчен пункт на полицейски автопатрул бил спрян от полицейски служители, с цел извършване на проверка за установяване на самоличност. Проверяваният не е представил лична карта или друг документ, удостоверяващ неговата самоличност под предлог, че не носи в себе си, предвид близостта до обитаваното от него жилище. В момента на извършване на проверката, е осъществена намеса от страна на трети лица, които правят опит да осуетят полицейските действия. Едно от лицата – мъж на 39 години, жител на Габрово, извършва конкретни действия, насочени срещу служителите на РУ – Габрово с цел проверката да бъде прекратена, като едновременно с това, не изпълнява дадените му от полицейските служители разпореждания.

В 11:30 часа лицето е задържано в РУ – Габрово за срок до 24 часа по ЗМВР. За извършените от него нарушения са му съставени два акта за установяване на административно нарушение – АУАН по ЗМВР за осуетяване на полицейска проверка и за неизпълнение на полицейско разпореждане. На лицето е съставен и АУАН по Закона за гражданската регистрация, тъй като е установено, че той не е адресно регистриран на посоченият от него настоящ адрес в Габрово.

По случая в РУ – Габрово е заведена преписка по чл. 270 от Наказателния кодекс, която ще бъде изпратена на Районна прокуратура – Габрово с мнение за образуване на досъдебно производство за извършено престъпление от общ характер.