Архитектурна работилница АРХ+ гостува във „Флората“

За втора поредна година, откакто е учредена през 2011-та, Работилницата по Параметричен Дизайн и Сложно Архитектурно Моделиране АРХ+ ще се проведе в Бургас, 21 – 26 септември, съобщават от Община Бургас. За седемте години на своето същестуване, тя е обучила над 150 студенти по Архитектура, Дизайн, Инженерство и Ландшафт, както и млади практиканти от същите специалности, запознала ги е с последните новости в сферата на дигиталните технологии и взаимовръзките проектиране-производство.

Домакин на събитието тази година ще бъде Зала 1 в Експозиционен център „Флора“, където участниците ще могат да усъвършенстват своите познания на теория, преди през последните 2 дни на практика да изградят собственоръчно нова паркова мебел в реален мащаб 1:1, която да бъде поставена в близост до „Сградата на 2015-та година“.

Работилницата се организира от Община Бургас, Варна Дизайн Форум и експо център „Флора“. При нейното миналогодишно издание беше изработена соларната арка @netta, разположена на велоалеята по ул. „Ал. Батенберг“.

Желаещите да се запишат в Архитектурната Работилница могат да го направят до 20-ти септември на e-mail: arhplusworkshop@gmail.com или на www.apxplus.com.