Арх. Лора Бъчварова, Община Велико Търново: Жителите на Търново имат много и различни идеи за Новия градски център, ние се стремим да събираме всички предложения

Снимка: Община Велико Търново

Велико Търново. Поредната серия от лекции, посветени на Новия градски център на Търново, които се провеждат в града са, за да се запознае обществеността с различни проекти и тя сама да избере кое е най-добро. Това обобщи в ефира на Радио „Фокус“ – Велико Търново арх. Лора Бъчварова, главен експерт „Устройствено планиране” в местната администрация. Тя припомни, че това е поредната публична проява по темата. „Идеята на всичко това е да се запознаят гражданите, които не са специалисти в областта, с различните начини и методи , по които може да се организира територията на Старото военно училище, което е една от най-разискваните теми сред обществеността в града“, коментира експертът.

Началото на днешните лекции, които се провеждат в Общината, е 16.00 часа. Те ще са с арх. Мая Шопова – преподавател в дизайнерския факултет „Архитектура + Урбанизъм” към Масачузетския университет по технологии (MIT), арх. Диего Терна  – съосновател на архитектурно студио „Куинзи Терна Аркитектуре” и специалисти от „Стивън Джордж Интернешънъл” (SGI), водени от Мария Мишинева.

След приключването им Общината ще организира публична дискусия, на която ще бъде решено кой от представените проекти е най-подходящ за Новия градски център на старата столица.

Луиза ТРАНЧЕВА