Спектакълът “Малко комедия” ще бъде представен в Поморие на 28 август

Снимка: Община Поморие

Бургас. НЧ “Просвета 1888” Поморие, Културна организация „Арт Мелпомена” Бургас и Театрална къща “Viva Arte” София представят: Асен Блатечки, Койна Русева и Калин Врачански в спектакъла “Малко комедия”. Постановката ще гостува в Поморие на 28.08.2019 г. /сряда/ от 20.00 часа, в залата на читалище “Просвета 1888”. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.

В “Малко комедия” участват едни от най-успешните български актьори, а техните герои ни карат да се замислим кое е важно в живота и какви ценности ни ръководят – всичко това, поднесено с много смях!
“Малко комедия” всъщност е не една, а цели две обединени театрални пиеси: “Предложение” и “Мечка” по текстове на гениалния руски автор А. П. Чехов, режисьор е Борислав Чакринов.

В комедията “Предложение” на преден план излизат гордостта, инатът и копнежът за истинска любов, която да не е подчинена на материални ценности. Героите не осъзнават, че житейското им време изтича твърде бързо, че човешката близост и добрите отношения могат да станат жертви на тяхната безсмислена опърничавост. Копнежът за близост, който изпитват един към друг, им се изплъзва и дори ги разболява. И въпреки това, почти до края на постановката, те не отстъпват от нищожните си мании за собствена стойност и криворазбрана гордост.

Комедията “Мечка” разказва шеговито патетичната история на вдовицата Попова, която е твърдо решена да обича до гроб покойния си съпруг, но не успява да удържи на обещанието си, съблазнена от кредитора на семейството. Двамата се сблъскват в абсурден спор за любовта: кой е по-верен и постоянен – мъжът или жената. В увлечението си за надмощие един над друг те дори се предизвикват на дуел, но както всички комедии, така и тази завършва с щастлив край. След безкрайни спорове двамата герои се влюбват и с шеметно колебание напред – назад, предизвикано от горещото привличане един към друг, се събират.

Билети се продават  на каса в центъра на града, пред Лунапарка.Работно време: от 17:30 ч. до 22:30 ч. телефон за информация: 0898/ 420 537.