Бегаческия фестивал „Бургас Рън“ ще се проведе в Бургас на 22-ри септември

Снимка: Община Бургас

Бургас. В Европейската седмица на мобилността първият за страната ни бегачески фестивал „Бургас Рън“ отново ще представи чрез редица активности движението в различните му проявления и форми. Това съобщиха от Община Бургас.

На 22-ри септември зоната около Пантеона в Бургас ще се превърне в притегателна точка за всички, които желаят да научат малко повече за алтернативното предвиждане чрез открити тренировки, форумна част с лекции и разнообразни активности. Любителите на уличното изкуство, на йога, скейт, ролери и брейк танците също ще открият своето място на събитието.

Разбира се, още помним колко усмивки и радост предизвика бягането за деца и родители с бебешки колички, затова в програмата на „Бургас Рън“ отново ще присъства тематичното детско бягане, както и 5-километрова дистанция. В рамките на една обиколка ще можете да разгледате някои от най-емблематичните места в града, като бягането стартира от Пантеона и преминава през пл. „Св.Св. Кирил и Методий“, ЖП Гара, Морско казино, Експо център Флора и отново завършва на Пантеона.

Тази година входът за събитието отново е свободен. „Бургас Рън“ се осъществява благодарение и с подкрепата на Община Бургас.

Стотици вече застанаха на старта през 2018 г. Не пропускайте възможността да се включите в своеобразния празник на движението – „Бургас Рън“ 2019.

Подробности за събитието вижте тук