Без промяна е състоянието на 14-годишното дете, което пострада при пътен инцидент във Варна

снимка: pixabay.com

Без промяна е състоянието на 14-годишното дете, което пострада при пътен инцидент във Варна. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Варна от пресцентъра на МБАЛ „Св. Анна“ във Варна. Момичето продължава да е в кома на апаратна вентилация.
Младият мъж в съзнание и контактен, но продължава да бъде под наблюдение в Отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение на МБАЛ “Света Анна – Варна”.
Радио „Фокус“ припомня, че инцидентът стана в понеделник сутринта около 07.40 часа на бул. „Владислав Варненчик“, на автобусна спирка „Тракия“. 21-годишен водач на лек автомобил, по време на движение причини губи контрол над превозното средство и се качва на тротоара, където блъска няколко човека души, стоящи на спирката. В следствие на тежкия сблъсък са ранени и две деца на по 14 години. Едното момиче е с опасност за живота и в кома. То е с тежка черепно-мозъчна травма, както и травма на гръдния кош и на крайниците. Засега не се предвижда извършването на хирургични интервенции. Детето ще остане в консервативно лечение. То има кръвоизлив в мозъка, но тежкото му състояние е в резултат на мозъчен оток.
годишният мъж, който също пострада при инцидента е настанен в реанимацията на болницата. Другият пострадал – 27-годишен мъж е с два счупени крака и черепно-мозъчна травма. На този етап на него му предстоят операции на двата счупени крака. Без опасност за живота, в Клиниката по ортопедия е настанено другото 14-годишно дете, което също пострада в катастрофата.
Сред пострадалите има и жена на 51 години, която е с по-леки контузии. Тя е настанена в УМБАЛ „Св. Марина“.
Десислава ВАСИЛЕВА