Бивши възпитаници на Старопрестолна гимназия по икономика връчиха награда в памет на своя преподавателка

Велико Търново. Бивши възпитаници на Старопрестолна гимназия по икономика връчиха награда на името на своята преподавателка Цветанка Мънчева, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. По време на тържественото дипломиране на абитуриентите от училището, дванадесетокласникът Лъчезар Димитров получи грамота и парична награда в размер на 500 лева. Официалната церемония се състоя в сградата на историческото читалище „Надежда 1869“ във Велико Търново. Тя започна с едноминутно мълчание в памет на преподавателката. Наградата е учредена от инициативен комитет, в който членуват бивши възпитаници на Старопрестолната гимназия по икономика, Випуск 1997. Тя ще се връчва ежегодно на заслужили зрелостници. „Г-жа Мънчева за нас не беше просто класен ръководител. Тя беше добър приятел, който не прекъсна връзката си с нас, след като ние излязохме от училище. Давайки тази награда, искаме възпитаниците на нашата гимназия да знаят, че има смисъл да си буден, инициативен, да е от значение за теб училището и страната, в която живеем. На това ни учеше и г-жа Цветанка Мънчева. Дерзайте, ученици! Смело вървете напред и на горе!“, пожела Ивелина Хрисимова, член на инициативния комитет.

Награда за високи постижения на името на преподавателка връчи и нейното семейство. Дванадесетокласникът Берджан Яначков също получи грамота и парична награда на стойност 500 лева. „Искам да благодаря на ръководството на Старопрестолната гимназия по икономика и на всички ученици, които участват в организирането на това благотворително награждаване в памет на майка ми – вашата колежка и учителка Цветанка Мънчева. Тя беше отдадена на работата си и на това постоянно да се развива в областта на науката и образованието. Затова бих имал огромното желание това награждаване да прерасне в ежегодно и да се учреди фондация за насърчаване и подпомагане под формата на стипендии за заслужили ученици на гимназията по икономика“, посочи синът на преподавателката Ивайло Мънчев.

Директорката на гимназията Виолета Йосифова изрази надежда инициативата за подпомагане на учениците, които издигат престижа на училището, да продължи.

Надежда КРЪСТЕВА