Заведение на плажа е изгоряло при пожар във ваканционно селище Елените

Бургас. Заведение на плажа е изгоряло при пожар във ваканционно селище Елените. Това съобщиха от ОДМВР – Бургас. Сигналът за инцидента е подаден около 03.01 часа тази сутрин в Районно управление – Несебър. Съобщено е за пожар в района на бийч бара на ваканционно селище Елените – своевременно към мястото на инцидента се отправили екипи от огнеборци и полицейски служители, които констатирали, че огъня обхванал постройки от леки конструкции, разположени на около 150-200 кв.м.
Пожарът е неутрализиран въпреки силния вятър, който затруднявал гасителните дейности. Изгорял е целия бийч бар заедно с четири шатри, чадъри и шезлонги. Точната стойност на нанесените от пожар щети е в процес на изясняване.
Извършен е оглед на местопроизшествието. Разпитани са свидетели – очевидци на инцидента и са иззети видео-записи от разположени в близост камери. Констатирано е, че вероятна причина за пожара е късо съединение в хладилна камера. Предстои извършването на повторен оглед от екип пожаро-технически експерти.
По случая в Районно управление – Несебър е образувано досъдебно производство.