Бисер Демерджиев, Общински младежки съвет-Асеновград: Над 4500 лв. са събраните средства след проведени от нас кампании през последните шест месеца, дарени са за благотворителност

снимка: Община Асеновград

Структурата Общински младежки съвет-Асеновград функционира от две години, като техните инициативи стават все повече и придобиват все по-голяма общественост. В интервю за Радио „Фокус“ – Пловдив Бисер Демерджиев от младежката структура разказва за резултатите от проведените кампании през последните 6 месеца, както и за предстоящи такива.


Фокус: Инициативите на Общински младежки съвет – Асеновград стават все повече и придобиват все по-голяма общественост. Какво успяхте да постигнете през последните шест месеца?
Бисер Демерджиев:
От всички кампании които проведохме през последните шест месеца, събраните средства са над 4500 лева, които са дарени за благотворителност. Първата кампания, която проведохме, когато аз вече бях част от Общинския младежи съвет в Асеновград, беше благотворителен Коледен базар ,който се състоя в Градската библиотека. За него имахме доста сериозна подготовка-  изработвахме най-различни коледни сувенири, играчки, украси за елхи и т.н. Продадохме почти всичко, за щастие. Успехът беше доста голям, което ни мотивира и ние продължихме с инициативите. След това събирахме плюшени играчки, които занесохме в Дома за деца в Асеновград. Децата се зарадваха изключително много, а това беше голямо щастие и за нас също. Изработвахме и играчки за влюбени за Свети Валентин – правихме мечета от рози и други подобни неща. Интересът беше доста голям и за броени часове продадохме всичко. На 1 март по наша инициатива решихме да подаряваме мартеници на случайни минувачи в центъра на града. С нас имахме и кутии за дарения, като хората оставяха пари в тях като благодарност. След това, в периода между 1 април и 1 май, поставихме кутии за дарения на около 10 места в Асеновград-  фитнес зали, ресторанти, магазини за хранителни стоки и други подобни. В началото на месец май събрахме кутиите и като ги отворихме видяхме, че хората в Асеновград са проявили доста добрина по великденските празници и са оставили много пари. Последната инициатива, която проведохме, беше благотворителен футболен турнир в Асеновград, който също имаше огромен успех. От него се събраха над 1400 лева. Така общата сума за последните шест месеца стана над 4500 лева, които дарихме на наши съграждани, имащи спешна нужда от помощ.
Нашите инициативи не спират с това. В момента водим преговори с няколко от най-големите български футболни клубове. Нашата молба към тях е да ни предоставят фланелки на футболните си отбори, подписани от всички футболисти, и да обявят на официалните си страници в социалните мрежи, че тези фланелки ще бъдат продадени на търг с благотворителна цел. Целта е да съберем възможно по-бързо средства отново за наши съграждани, които имат нужда от помощ, защото времето ни притиска, а са нужни средства. Ние сме хората, които трябва да помогнем. Ако не ние, то тогава кой?
Фокус: Така се случи, че трябва да си помагаме един друг, изцяло сами, а не да разчитаме на помощ от държавата.
Бисер Демерджиев: Обстоятелствата в България днес го налагат. От една страна, това не е хубаво, защото държавата трябва да има ангажимент към тези неща, но пък от друга страна това ни учи на човечност и добрина. Когато хората са сплотени, когато искат да правят добро, винаги може да се намери начин. Може би е нужно само един човек да разпали огъня,  след което всички да се включат. Затова ние от Общинския младежки съвет-Асеновград се опитваме да достигнем до възможно повече хора, за да може те да видят нашите дейности и да се включат в тях. Ние ще бъдем благодарни на всеки един, който се включи, независимо с какво – без значение дали с идеи, дали със средства или просто като сподели нашата страница в социалната мрежа, за да може да стигнем до повече аудитория и да може хората да помагат, както ние го правим.
Фокус: На кого искате да благодарите за постигнатите успехи през последните 6 месеца, а и не само?
Бисер Демерджиев: Искам да благодарим на абсолютно всички наши спонсори през последните 6 месеца, които ни предоставиха място и условия за провеждане на нашите инициативи. Също така искаме да благодарим на Община Асеновград. Без тези хора нищо от това нямаше да бъде реалност. Трябва да благодарим и на всички хора, които участваха и даряваха пари, които отделиха от своите средства за нашите съграждани.
Тони МИХАЙЛОВ