Благоевград: Българският червен кръст организира демонстрация за действия при наводнение в района на град Кресна

Кресна. Българският червен кръст организира демонстрация на екипите на БЧК за действия при наводнения, която ще се проведе на 9 юни 2018 г. в района на Кресна. Това съобщиха от пресцентъра на БЧК. Ще бъде разиграно спасяване в бързо течащи води, работа със спасителни въжета и преминаване на река, действия по издирване и оказване на помощ на пострадало население.
Демонстрацията е в рамките на тренировъчен курс в периода от 6 до 10 юни 2019 г. на територията на гр. Кресна с членове на доброволните екипи на БЧК за действие при наводнения от цялата страна и е част от проявите в рамките на “ Седмица на водното спасяване “ 2019.
Курсът се провежда по поречието на река Струма на територията на Кресненското дефиле при полеви условия. В него участват доброволци от областните организации на БЧК – членове на звената за действия при наводнения, както и експерти от дирекциите „Мениджмънт на бедствията” и „Водноспасителна служба”.
Сборен пункт за гостите на демонстрациите е в 10.00 часа на 9 юни 2019 г. пред хотел „Бриони“ в гр. Кресна. За контакт на място: GSM 0889606605 – Ясен Сливенски – директор на дирекция „Мениджмънт на бедствията“ при БЧК.