Благоевград: Въведена е забрана за движение на тежкотоварни превозни средства над 12 тона по автомагистрала „Струма“ и главен път Е-79

Благоевград. Въведена е забрана за движение на тежкотоварни превозни средства над 12 тона по автомагистрала „Струма“ и главен път Е-79. Това каза за Радио „Фокус“ Пирин дежурният служител от Областно пътно управление-Благоевград. Забраната ще остане в сила от 14,00 до 20,00 часа с цел справяне с очаквания по-интензивен трафик в последния от поредицата почивни дни.

Интензивен е трафикът в областта. Частични задръствания се образуват на пътен възел Симитли – там където се събират главен път Е-79 и второкласен път 19 Симитли-Гоце Делчев.  Дежурният допълни, че и в други участъци се образуват струпвания на автомобили, тъй като движението от Кулата и Банско към София е изключително натоварено. Полицейското присъствие е засилено, като на различни места са позиционирани полицейски патрули, които следят за спазване правилника за движение по пътищата и осъществяват организация с която се цели  да не се допуска струпването на автомобили.

Натали СТЕФАНОВА