Благоевград: В Районна прокуратура – Разлог е образувано досъдебно производство за проявена жестокост към котка

Разлог. На 8 април в Районна прокуратура – Разлог е получен сигнал за проявена жестокост към гръбначно животно – домашна котка. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София. С разпореждане на прокурор, на Районно управление – Разлог е възложено извършването на проверка по случая. На 10 април е установен като извършител с инициали П. Х. Г. от с. Годлево, общ. Разлог, който е задържан за срок от 24 часа по реда на чл.74, ал.1 от ЗМВР.
Същия ден, след приключване на проверката, материалите по преписката са докладвани в Районна прокуратура – Разлог. Наблюдаващият прокурор незабавно е образувал досъдебно производство, за това, че на 29 март в село Годлево, община Разлог е била проявена жестокост към гръбначно животно – домашна котка, като противозаконно е била причинена смъртта ѝ.
Към настоящия момент действията по разследването на извършеното престъпление продължават След образуване на производството в Районна прокуратура – Разлог са получени над 43 жалби от различни граждани, касаещи същия случай.