Благоевград: Днес, след временното спиране на валежите ще има краткотрайни, но често интензивни валежи, придружени с гръмотевици, в областта температурите ще достигнат до 25°

Благоевград. Днес, след временното спиране на валежите, около и след обяд в източните райони, както и в Рило-Родопската област ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на много места там ще има краткотрайни, но често интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Това показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН). Има условия за градушки. В централните и северозападни райони през деня ще се задържи почти без валежи и с повече слънчеви часове. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, който привечер ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще са между 20° и 25°.

В планините, главно над масивите от Югозападна България, Странджа и Източна Стара планина ще се развива купесто-дъждовна облачност. Там, след обяд ще има краткотрайни, но на места интензивни валежи придружени с гръмотевици. Ще духа слаб север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 – около 10°.

Атмосферното налягане остава малко по-ниско от средното за май и няма да се промени съществено.

За Благоевград максималната температура днес ще бъде 25°, а минималната 13°, в Банско 22°/10°, Симитли 25°/13°, Гоце Делчев 26°/12° и Петрич 24°/14°.