Благоевград: Интензивен е трафикът по главен път Е-79 и второкласен път 19 „Симитли-Гоце Делчев“, пътните настилки са мокри и хлъзгави

Благоевград.  Интензивен е трафикът по главен път Е-79 и второкласен път 19 „Симитли-Гоце Делчев“, пътните настилки са мокри и хлъзгави. Това съобщи за Радио „Фокус“-Пирин дежурният служител в Областно пътно управление-Благоевград. Задръстване се е образувало на главен път Е-79 на изхода на Благоевград в посока Кулата, заради пътно-транспортно произшествие. Ограничено е движението за тежкотоварни автомобили над 12 тона на третокласен път 108 в района на село Рибник, поради аварийни ремонтни дейности. Срокът за приключване на аварийния ремонт е до 31 юли. Ограничено е движението на главен път Е-79 в участъка Кресна – Долна Градешница в района на км 402+365, поради извършване на ремонтни дейности на моста на жп линия „София-Кулата“. Движението се осъществява по обходен маршрут, който заобикаля съоръжението и се регулира от светофарна уредба. Срокът за изпълнение на ремонтните дейности е до 30 март. Повишена е опасността от падащи камъни в района на Кресненското дефиле и прохода Предел.

От Областно пътно управление-Благоевград отправят апел към водачите на моторни превозни средства да шофират внимателно, съобразявайки се с пътната обстановка и метеорологичните условия, като спазват дистанция.

Натали СТЕФАНОВА