Благоевград: Само в дясното пътно платно в посока Кулата се извършва движението на главен път Е-79 на жп надлез при км 362+560 при входа за квартал „Струмско“

Благоевград. Само в дясното пътно платно в посока Кулата се извършва движението на главен път Е-79 на жп надлез при км 362+560 при входа за квартал „Струмско“, поради нарушение на целостта на пътната плоча.  Нормално интензивен е трафикът по главен път Е-79, автомагистрала „Струма“ и второкласен път 19 Симитли-Гоце Делчев. Това каза за Радио ‘‘Фокус’’ – Пирин дежурният служител в Областно пътно управление-Благоевград. В една пътна лента се извършва движението на главен път Е-79 между Сандански и Ново Делчево от км 423+000 до км 426+000, заради почистване на отводнителни окопи от ляво и дясно на пътя. Подкопано е дясното платно за движение на третокласен път 198 Гоце Делчев-Катунци-Петрич при км 38+380, в село Горно Спанчево, поради разрушена подпорна стена с дължина 15 метра. Шофьорите да се движат с повишено внимание и спазвайки пътната сигнализация. В една пътна лента се извършва и движението на третокласен път 1972 между селата Блатска и Абланица при км 7+700, заради активизирало се свлачище.

От Областно пътно управление-Благоевград отправят апел към водачите на превозни средства да шофират със съобразена скорост и повишено внимание.

Натали СТЕФАНОВА