Благоевград: Центърът за личностно и творческо развитие организира нов „Приключенски клуб“, „Панорама на университетите“ и богата програма до края на месец март

Благоевград. Нов „Приключенски клуб“ към Център за личностно и творческо развитие отваря врати в Благоевград. Той е насочен към всички деца, които искат да се докоснат и опознаят красивата природа. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Възпитаниците на школата ще имат възможност да практикуват всички видове и форми на туристическата практика, като походи, разходки, излети, екскурзии, зелени училища, морски лагери, пещерно дело, ориентиране, алпинизъм и други. Чрез участието си в дейността на „Приключенски клуб“, всеки ученик ще открива и запазва природните хубости, културните ценности, исторически и археологически забележителности и ще разпространява познанията си за тях. Новооткритият „Приключенски клуб“, с ръководител Владимир Стоянов.
На 28 март Център за личностно и творческо развитие, с помощта на кариерни консултанти, организира и „Панорама на университетите“. Тя ще се състои на 11.00 часа до 16.30 часа във фоайето на зала „22-ри септември”. Участие в панорамата ще вземат представители на 13 университета от страната. Целта е студентите от Благоевград и техните родители да получат информация за специалностите и реда за кандидатстване в различни висши учебни заведения. В събитието се включват Американски университет в България, Висше транспортно училище „Тодор Каблешков” – София, Военна академия „Георги Стойков Раковски” – София, Лесотехнически университет – София, Медицински университет – Плевен, Национална спортна академия „Васил Левски” – София; Нов български университет – София; Стопанска академия „Димитър А. Ценов” – Свищов; Тракийски университет – Стара Загора; Университет за национално и световно стопанство – София; Университет по хранителни технологии – Пловдив; Химикотехнологичен и металургичен университет – София и Югозападен университет „Неофит Рилски”.
ЦЛТРДБ ще отбележи и Международния ден на театъра с представления, които ще бъдат представени под надслов „Детето актьор празнува“. Участие в програмата ще вземат представители ДЮТ „Щурчо“ с ръководител Юлия Дживджорска.
Началото е от 14.00 часа на 26 март с „Театрална работилница” в зала „Св. Лука” в кв. „Вароша“. На 27 март денят започва с посещение на Куклен театър – Благоевград. В същия ден от 17.00 часа ще бъде представено “Кучето, което не можеше да лае” в зала „Св. Лука” в кв. „Вароша”. На 28 март от 14.00 часа ще се проведе открит урок – репетиция на ”Тартюф” по Молиер в зала „Св. Лука”, кв. Вароша”. На 29 март от 17.00 часа ЦЛТРДБ ще представят приказка за „Правдата и Кривдата” в зала „Св. Лука”, кв. „Вароша“. На 30 март от 17:00 часа – „Зрънце по зрънце”, народна приказка, зала „Св. Лука”, кв. „Вароша“, а от 19.00 часа – посещение на спектакъл в Драматичен театър „Н. Вапцаров” – Благоевград.