В Благоевград ще се проведат състезания от „Spartacus fighting championship“

Снимка: Община Благоевград

Благоевград. За пръв път в Благоевград ще се проведе „Spartacus fighting championship“ (SFC). Това съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград. Емблематичният административен център, който дава тласъка на състезатели от световен ранг, ще бъде арена на бойните спортове на 5 октомври тази година, по повод празника на града. Началният час на състезанията са от 19.30 часа в зала „Скаптопара“. Заради добре развитата спортна инфраструктура в Благоевград промоутърската компания е избрала града за домакин на деветото издание на „Spartacus fighting championship“.
Ще се състоят 10 двубоя в стил ММА и К1. Атрактивна битка се очаква да бъде поднесена в стил К1 от перлата на бойните спортове на Благоевград – световната ни шампионка по Таекуон-до и К1. ММА срещата на вечерта ще бъде реванша между титаните Калоян Колев и Камен Георгиев. Благоевградчанинът Даниел Парасков ще направи своя дебют в ММА срещу сърбинът Goran Veskov. В тежките категории, ще се проведат два двубоя в клетката на SFC. Единият ще е между трениращия в Германия Лазар Тодев и звездата на SFC нокаутьора Александър Цонев. Втората тежка двойка е формирана от перничанинът Георги Ваклинов и сърбинът Зарко Седоглавич.
Емил Незиров, получил своето бойно начало в Благоевград, както и столичанинът Пламен Бъчваров ще се срещнат в двубой на 67 кг в стил ММА. В категория 71 кг – стил К1 в двубой ще влязат русенеца Мартин Тодоров и възпитаника на СК „Армеец“ – София Даниел Гецов.
В събитието ще премерят сили в стил К1 и обещаващите Пламен Петров (София), Александър Станкович (Бяла), Денис Лилов (Перник), Атанас Найденов (Петрич) Егор Гуляев (Бяла), Йордан Валентинов (София)
Всички те застават зад кампанията на SFC „Аз съм различен, аз съм боец“ в подкрепа на децата с аутизъм.
Официален кантар на събитието ще се проведе на 4 октомври на откритата сцена пред операта в Благоевград от 19.30 часа.