Благоевград: 68- годишна жена е станала жертва на телефонна измама с 1 100 лева

Благоевград. 68- годишна жена е станала жертва на телефонна измама с 1 100 лева. Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР- Благоеград. Пострадалата е е съобщила в 02РУ-Благоевград, че за времето от 11:30 часа до 12:25 часа на 04.06.2018г., чрез телефонно обаждане е въведена в заблуждение, че съдейства на полицейски служители за залавяне на телефонни измамници, в резултат на което е ощетена със сумата от около 1 100 лева. За случая е уведомена РП-Благоевград.

ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.  

При провеждането на полицейски операции няма утвърдена практика полицейските служители да искат лични парични средства и ценности от гражданите.

 За  предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).