Благотворителен базар за закупуване на оборудване за кабинета по Терапия и рехабилитация организират в Хуманитарна гимназия във Велико Търново

Велико Търново. Благотворителен базар за набиране на средства за закупуване на оборудване за кабинета по Терапия и рехабилитация организират учениците от  ХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ във Велико Търново. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Велико Търново от учебното заведение. Събитието ще се проведе от 14.30 часа. В контекста на празника Св. Валентин на базара ще се продават шоколадови изкушения и Валентинки.

Етнографът от Регионалния исторически музей д-р Илия Вълев ще изнесе лекция на тема „Любовта в различните краища на Европа“. Учениците организират и среща на влюбени с Купидон.

Приемът в паралелката с професионално направление “Терапия и рехабилитация” се реализира в четири поредни учебни години и се превръща в традиция за училището. За учебната практика се използват базите на физиотерапевтични отделения, балнео и спа центрове на територията на област Велико Търново.

Надежда КРЪСТЕВА