Благотворителен концерт Заедно за Ванко ще се проведе във Варна

снимка: Pixabay.com

Благотворителен концерт в помощ на 14-годишия Ванко организират  негови близки на 18 ноември понеделник, в един от големите търговски центрове във  Варна. Това съобщиха организаторите на проявата. Припомняме, тежкия пътен инцидент от това лято, на 17-ти юни, когато на  злополучното Т-образно кръстовище край село Долище, колата, в която се вози момчето се блъска в тежкотоварен автомобил.  В леката кола пътуват бабата и майката на Ванко, които загиват. Детето е прието в болница с опасност за живота,  вътрешночерепна травма и тежка мозъчна контузия. Лекарите правят всичко възможно от юни месец насам детето да подобри състоянието си, скоро Ванко ще бъде събуден от будната кома, в която се намира и ще бъде изписан, но с това борбата за живота му не спира. С всички сили неговият баща Добромир, близки и приятели, се опитват да съберат средства, чрез които Ванко да бъде транспортиран и рехабилитиран в клиника в Германия. За съжаление, необходимата сума за лечението 78 000€ е крайно непосилна за семейството му и те имат нужда от подкрепа. Освен нужната сума за лечението на Иван, неговото семейство има нужда от нашата подкрепа, за да посрещне всички съпътстващи разходи.

За да се съберат парите за лечението на момчето, неговите близки организират благотворителен концерт, в който ще се включат  редица изпълнители, сред които  Гайдарски оркестър при НУИ“Добри Христов“ – Варна,  Възпитаници на ШНП „Фолклора магия“ – Варна, преподавател Павлинка Тодорова,  Ориент клуб „Халея“- Варна, Спортен клуб Варненска айкидо академия, Поп и джаз изпълнители – вокален педагог Кремена Матева, Клуб „Огледало“ – спортни и модерни танци, ДГ 38 „Маргаритка“ – Варна, Танцова школа при ДГ 38 „Маргаритка“ – с ръководител Петър Иванов, Танцова школа „Маргаритки“ към  ДГ 38 „Маргаритка“, очакваме и отговор от Деси Добрева и „Весели щурчета“ Томислав Троев – пиано и други.

Иван е на четиринадесет години. Той е възпитаник на Спортно училище “ Георги Бенковски “ гр. Варна, състезател и шампион на СКБИ“ БОИЛ „. Има брат близнак и по – малко братче

Дарителска сметка

IBAN: BG 72TTBB94001527219179

BIC: TTBBBG22

Титуляр по сметка: Добромир Емилов Тодоров

На благотворителния концерт са поканени всички, които могат и имат желание да помогнат с каквото могат, за да може едно дете да получи шанс за бъдещето си.