Благотворителен концерт с коледните песни на Веселин Маринов организират в Свищов

Велико Търново. Благотворителен концерт с коледните песни на Веселин Маринов организират в Свищов. Парите от проявата ще бъдат вложени в реконструкцията на мелницата, която се намира в местността „Паметниците“. Това обясни за Радио „Фокус“ – Велико Търново Росен Маринов, директор Дирекция „Култура и културно наследство“. Той припомни, че инициативата за събиране на средства е стартирала още през 2018-та година.

„Искам да припомня на тези, които знаят и да разкажа на тези, които не знаят, че именно местността „Паметниците“ е историческото място, където Руската-дунавска армия дебаркира на българския бряг и от тук тръгва Освобождението на цялата страна. Та в историческото място „Паметниците“ постройката на мелницата, в която са се укривали турците е разрушена и ние имаме жалене тя да се възстанови, за да напомня за историческата памет на нашия град“, обясни Росен Маринов.

Благотворителният концерт ще се проведе в салона на Първо българско народно читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови“ и ще започне в 18.00 часа. билети се продават в Туристически – информационен център – Свищов.

Луиза ТРАНЧЕВА