Близо 160 порции с храна раздадоха БМЧК на хора в неравностойно положение

Близо 160 порции с храна раздадоха БМЧК на хора в неравностойно положение

Велико Търново. Близо 160 порции с храна раздадоха БМЧК на хора в неравностойно положение. Това каза за Радио „Фокус“-Велико Търново областният координатор на Българския младежки Червен кръст във Велико Търново Дея Колева. Инициативата е по повод Международния ден за борба с глада– 16 октомври.

„Организираме тази кампания за пети пореден път и с всяка година интересът е все по-голям. Целта и посланието на идеята е да покажем на хората, че всеки ден трябва да са благодарни за това, което имат на масата, тъй като не всички могат да си го позволят и винаги, когато могат да помагат на тези, които са неспособни да си набавят най-необходимото. Днес бяхме до Съдебната палата в рамките на един час и имаше много желаещи да си вземат обяд, затова се надявам да имаме и други възможности да повторим тази инициатива, тъй като е много полезна“, каза Дея Колева. Тя уточни, че продуктите за днешната проява са набавяни чрез Фонд за набиране на средства в големите супермаркети и са приготвени от Домашния социален патронаж.

Областният координатор на БМЧК-Велико Търново отбеляза, че през зимните месеци организацията набира средства в магазините и ги дарява на съответните институции. Дея Колева припомни, че днес в 16.00 ч. в парк „Марно поле“ доброволците ще проведат демонстрации на сърдечни масажи.

Рени АТАНАСОВА