Близо 340 абитуриенти са преминали по червената пътека на площада в Асеновград на 24 и 26 май

снимка: Община Асеновград

Асеновград. Общо 338 абитуриенти са преминали по червената пътека на пл. „Акад. Николай Хайтов“ в Асеновград на 24 и 26 май. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив от отдел „Връзки с обществеността“ на Общината. Вълнуващата церемония е събрала хиляди асеновградчани на червената пътека пред Общината, за да съпреживеят заедно всички празника на младостта. Всички абитуриенти са показали характер, стил и красота с празничните си тоалети и настроение. Инициативата е лично на кмета на общината и се проведе за осми пореден път на общоградско абитуриентско изпращане. Най-голям брой зрелостници тази година изпрати СУ „Св. св. Кирил и Методий”– 102. А най- малко те бяха в ПГ „Св. Патриарх Евтимий”, където диплом за завършено средно образование получиха 17 момичета и момчета от класа по фризьорство.
“Тръгвай уверено, бори се смело за доброто и вдъхновено продължавай напред!” С тези думи кметът на община Асеновград д-р Караиванов се обърна към всеки един от зрелостниците на випуск 2019 от асеновградските училища. Традиционно д-р Емил Караиванов подписа и връчи лично своето празнично послание на всеки един абитуриент. Ето и пълният текст на кметското послание, зарадвало зрелостниците на Асеновград випуск 2019.

 „Здравей млади приятелю,

Вярвам, че покрай абитуриентската еуфория ще си любопитен какво пише тук.

Защото това са редове на празнично пожелание към тебе, към твоите връстници от випуск 2019 на Асеновград.

Сега вие се разделяте с училището и политате в пожелани от вас посоки.

Ще учите, ще работите, ще пътешествате, ще изберете да останете тук или ще отпътувате за чужда страна.

Накъдето и да тръгнете, знам, че ще е от младежкия ви  устрем, от любопитството на годините  и от тръпката да следвате мечтите си.

Какво ще правите с живота си, си е ваша работа, животът има ангажимент единствено да ви поднася предизвикателства.

Ние, вашите по-възрастни приятели, вашите родители и близки, ще бъдем винаги наблизо. Тук в родния и безценен Асеновград.

Затова е важно никога да не забравяте това магнетично място- земята на родния ви дом, пътеките към училището или разходките край Чая и до Асеновата крепост.

Вашият Асеновград завинаги ще остане вашата сигурна крепост, която ще ви пази и насърчава.

А вие сте длъжни да го обичате, да го цените, да разказвате за него и да му помагате, когато е нужно.

Асеновград е там, където има дори и само един асеновградчанин.

Щастлив съм да честитя едно вълнуващо училищно завършване! Тръгвай уверено, бори се смело за доброто и вдъхновено продължавай напред!”