Близо 50 изложители се включиха Второто издание на изложението за деца и родители Family Days Expo

Община Велико Търново

Велико Търново. Близо 50 изложители се включиха Второто издание на изложението за деца и родители Family Days Expo. Това каза в интервю за Радио „Фокус“-Велико Търново акушерката Тони Калушкова, която е сред първоначалните организатори. Тя припомни, че идеята за създаването на Family Days е възникнала преди много години.

„Първото издание беше организирано съвсем спонтанно от три жени – майки, активистки и аз с тях. След това на едната й се роди дете, излезе в майчинство и спряхме да го организираме, но миналата година възобновихме изложението и през уикенда се проведе второто поредно издание. Организираме го съвместно с Община Велико Търново и фирма за събития, които ни осигуряват оборудване и щандове. Идеята на това изложение е да дадем възможност на родителите от нашата област да имат достъп до стоки и услуги, които се използват в големите градове. Все пак на изложението идват хора и от съседните градове. Смятаме, че Велико Търново е град, който заслужава да има нещо такова за родители и деца, както и за семействата като цяло, тъй като събитието не е насочено само към бъдещи или скоро станали родители“, каза Тони Калушкова. Тя отбеляза, че след като е приключило тазгодишното издание, организаторите са получили много положителни коментари.

„Като цяло посетителите отчитат, че изложението им е било полезно заради стоките и услугите, до които са имали възможност да се докоснат, да си купят или получат повече информация. Новото тази година е, че подготвихме т. нар. Салон на експертите, в който поканихме специалисти от различни области, които бяха подготвили теми. Ние не знаехме как точно ще се приеме това от посетителите, но се оказа, че е много полезно, тъй като те имаха възможност да участват в дискусии с лекари, психолози, ембриолози, логопеди, специалисти по емоционална интелигентност за деца и т.н. Това също много впечатли гостите, защото имаха възможност както за индивидуална консултация с експертите, така и да пазаруват не преференциални цени“, обясни акушерката.

Рени АТАНАСОВА