Близо 50 са болните деца в двете отделения на Областната болница в Пазарджик

Пазарджик. От 28 януари до 4 февруари в Област Пазарджик е обявена грипна епидемия, съобщиха от МБАЛ-Пазарджик . Това реши на извънредно заседание Областният оперативен щаб за борба с грипа и ОРЗ, свикан от областния управител Стефан Мирев.

По време на заседанието  заместник-директорът на МБАЛ-Пазарджик д-р Георги Илчев  обяви, че в болницата няма повишение на броя на хоспитализираните болни и отделенията са нормално заети.  Няма тежки случаи, които да се дължат на грипна заболеваемост. 47 са болните деца в двете детски отделения. Има 6 свободни легла.

Началникът на Инфекциозно отделение д-р Мария Пишмишева заяви, че заболеваемостта  в момента не е по-висока от друга година. Според нея пикът  на грипа тепърва предстои.

Във връзка с обявената грипна епидемия  и с цел предприемане на противоепидемични мерки в  МБАЛ-Пазарджик , се преустановяват  свижданията във всички болнични отделения. Със заповед на изпълнителния директор д-р Красимир Темнилов се спират и плановите операции(ще бъдат  извършвани само спешни операции).

Преустановяват се детските консултации в двете педиатрични отделения, както и женските консултации в АГО.

Предприетите  ограничения за работата  и посещенията в МБАЛ- Пазарджик  ще бъдат в сила до официалната отмяна на грипната епидемия в Пазарджишка област.