Борислав Йорданов, ОТА „Царевград Търнов“: Оферти за Нова година във Велико Търново са поместени в каталозите на най-големия румънски туропертор

Най-големият румънски туропертор ще предлага Велико Търново като приоритетна дестинация. Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ сключи договор с най-големия румънски туроператор Christian Tours. Партньорските взаимоотношения са официализирани по време на провеждащото се в румънската столица Букурещ Международно туристическо изложение Targulde Turismal Romaniei (TTR). Международно изложение TTR е най-голямото туристическо изложение в Румъния, предназначено както за масовата публика, така и за професионалисти в бранша. То се провежда два пъти годишно и във всяко издание участват над 300 изложители. На борсата Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ презентира Велико Търново като най-добрата дестинация за културен туризъм в България. Повече ни разказва в интервю за предаването „Царевград Търнов – славата и величието на България“ на Радио „Фокус“-Велико Търново управителят на агенцията Борислав Йорданов.

 

Фокус: Велико Търново стана част от каталозите на един от най-големите румънски туроператори. Как се случи това и свързано ли е с изложението, което посетихте в началото на месеца в Лондон?

Борислав Йорданов: Не. Това е туроператор, който основно работи в Румъния и Унгария. Ние водим преговори с екипа им от 2 години, като идеята беше да вкарат Велико Търново като дестинация в техните пакети. След целия този труд и преговори, старата столица е в каталозите им за 2019 и 2020 година. Мисля, че това е голям успех за нас, защото трудно се пробива при такива големи туроператори. Важното е, че ние вече сме там и според мен когато минат първите групи, ще има още по-голям интерес към града и страната ни. В пакетите, които предлагат са включени Царевец, Арбанаси и Велико Търново. Това е едно добро начало за бъдещо развитие на туризма.

Лондонското изложение, на което присъствахме като представители на България, е малко по-различно от това, което беше в Румъния. Това е така, защото е на по-високо работно ниво, водят се директни разговори с туроператори, но ние като участници за първа година, сега поставихме основите на бъдещите си контакти. Изложението в Румъния е по-специфично, тъй като туроператорите са на място и предлагат услугите си директно на потребителите. Двете изложения са от различен тип, но по принцип контактите, които се реализират на всички изложения са важни, защото от там тръгва всичко.

Фокус: Какви са Ви очакванията от работата с този румънски туроператор?

Борислав Йорданов: В пакетите са представени Велико Търново, Царевец, Арбанаси, оферти за Нова година, както и обиколка на всички музейни обекти.

Фокус: Могат ли да си закупуват пакети индивидуални лица или те са само за групи?

Борислав Йорданов: Този туроператор работи само с групи и организира само групов туризъм.

Фокус: Имате ли вече заявки за Нова година?

Борислав Йорданов: Заявките ще дойдат в последствие. Най-важното в момента е, че вече сме в каталозите, тъй като тази фирма работи с хиляди туристи. Това е един от най-силните туроператори в Румъния и Унгария. Важното е да си там, да те видят, а оттам нататък ще дойдат и туристите.

Рени АТАНАСОВА