Борислав Йорданов, „Царевград Търнов“: Една от целите ни за 2019-та година е да привличаме хора, които да остават в Търново за по-дълго време

Велико Търново вече се утвърди като целогодишна туристическа дестинация не само в Европа, но и на другите континенти. Една от основните цели на общинската туристическа агенция „Царевргад Търнов“ за 2019-та година е да се привличат посетители, които да остават за по-дълго в града. Това обобщи в предаването „Царевград Търнов – славата и величието на България“ на Радио „Фокус“ управителят на агенцията Борислав Йорданов. Той обясни, че се търсят начини за организиране на групи, които да прекарват поне 3 дни в старата столица и да остават за около 10 дни в страната. „За да постигнем всичко това ние участваме на две международно големи изложения, които са много важни за нас. Едното е FITUR в Мадрид, в което се включваме за пръв път, а другото –  Rome expo, като там посещаваме и пролетното и есенното издание. Румънските туристи са едни от най-редовните ни посетители и сега залагаме на испанските туристи, защото те идват при нас за повече от седмица“, каза още Борислав Йорданов.

Освен това уточни, че борсата FITUR тече към момента. Има уговорени над 10 срещи с различни испански туроператори, като към момента „Царевргад“ работи с около 20 такиса.

Луиза ТРАНЧЕВА