Борислав Муеров, ОДМВР-Габрово: Мъжът, хвърлил детето си от мост, е криминално проявен и има осъдителна присъда

София. Мъжът, хвърлил детето си от мост, е криминално проявен и има осъдителна присъда. Това каза на брифинг  директор на ОДМВР Габрово ст. комисар Борислав Муеров, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
Муеров обясни, че в деня на инцидента след подаден сигнал от граждани на моста край Габрово са изпратени полицейски екипи, екипи на пожарната и на „Спешна помощ“. „На място се установява лицето, което се намира на парапета от външната страна на виадукта. И се започват беседи с него във връзка със състоянието му. От проведените близо три часа беседи в последния момент бяха предприети действия по изкарването му от рисковата зона“, заяви той.
Директорът на ОДМВР-Габрово посочи, че впоследствие се установява и труп на дете в река Янтра. „Първоначалната версия на мъже беше, че детето е паднало там самоволно. След което от проведените оперативно-издирвателни мероприятия и извършения оглед на местопрестъплението лицето даде пълни самопризнания. Всичко това е документирано, назначени са всички експертизи и е докладвано на Окръжна прокуратура“, заяви Муеров.
Той обясни, че мъжът не е работил в системата на МВР или Министерството на отбраната, каквато информация се е появила. „Назначена е експертиза и са взети кръв и урина. Лицето е криминално проявено – за кражба и за средна телесна повреда, за което има осъдителна присъда от 8 месеца, която е излежало“, заяви Муеров.
Той посочи, че на 27 юни жената, с която мъжът е живеел на семейни начала, е била обявена за издирване от нейната майка. „Предприети са всички действия за общодържавно издирване. В последствие биват проведени разговори с жената. Тя не е искала никой да знае къде се намира – единствено нейна приятелка е знаела местонахождението, което в последствие намираме. Тя не е подавала сигнали в полицията“, каза още директорът на ОДМВР – Габрово.