Борислав Муеров, СДВР: По време на посещението на Дмитрий Медведев в София поетапно ще бъдат затваряни различни улици в централната градска част

София. По време на посещението на Дмитрий Медведев в София поетапно ще бъдат затваряни различни улици в централната градска част. Това съобщи на брифинг главен инспектор Борислав Муеров, началник на отдел „Охранителна полиция” към СДВР, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
„Във връзка с посещението на Дмитрий Медведев в София ще бъдат взети необходимите мерки. Неговият авангард вече е тук, провели сме предварителни срещи, стиковали сме нещата. На 4 март очакваме неговото посещение. С цел сигурност няма как да издам програмата, но като цяло ще се съобразим с това, че е почивен ден и ще гледаме непосредствено преди пристигането му на определените обекти да затваряме движението, за да затрудняваме минимално придвижването на гражданите в столицата“, заяви Муеров.
Той посочи, че движението ще бъде затваряно по различно време на различни обекти. „Първоначално ще бъде затворено движението по самото посрещане, което ще бъде на Паметника на незнайния воин. Там ще бъдат обособени контролно-пропускателни пунктове. Според план-програмата на Дмитрий Медведев ще бъдат поетапно затваряни и другите участъци“, коментира началникът на охранителната полиция и посочи, че периметърът, в който ще има затваряне на улици, е в централната част на града. „Става дума за участъка Народно събрание – катедралният храм „Александър Невски“, Министерски съвет и президентството. Затова ще бъде мобилизиран целият полицейски ресурс на СДВР и Дирекция „Жандармерия“, обясни инспектор Муеров и уточни, че няма да бъдат командировани полицаи от други градове.