Бригаден генерал Борислав Сертов: С гордост твърдя, че Служба „Военна полиция“ е добре въоръжена и оборудвана със съвременна автомобилна и бронирана техника

С гордост твърдя, че сме добре въоръжена и оборудвана със съвременна автомобилна и бронирана техника. Това каза в празничното издание на предаването „За честта и славата на България“ на Радио „Фокус“ по повод 6 май Бригаден генерал Борислав Сертов, директор на Служба „Военна полиция“. По думите му тази година участват във военния парад и с представителен блок от 64-ма военнослужещи. „В строя има военни полицаи от нашите регионални служби от София, Пловдив, Варна, Сливен и Плевен, както и от Центъра за логистика и подготовка. Трябва да отбележа, че в този представителен блок военнослужещите имат доста богат опит в обучение и занятия в страната и чужбина, както и в мисии зад граница“, обясни той кат отбеляза, че на парада жителите и гостите на столицата ще видят и така наречени „пустинни котки“.
Той поясни, че всяка година ежегодно се провежда международното военно-полицейско обучение – „Отвъд хоризонта“. „Тази година учението ще бъде в периода 13-16 май. На 16 май на учебния полигон в Ново село ние ще проведем и Ден за високопоставени гости. Характерното за него тази година е, че ще вземата участие военнослужещи от Румъния, Украйна, Армения, Северна Македония, САЩ, както и служители от Националната служба за охрана и Министерството на вътрешните работи“, поясни бригаден генерал Борислав Сертов. По думите му ще бъдат демонстрирани нови отработени детайли и техники, а в показите ще бъде включено и новозакупено оборудване, новите снайпери за антитерористичните подразделения, както и новата лодка за българските нещатни леководолази.
Ева Бранимирова