БСП ще поиска вот на недоверие към кабинета „Борисов 3“ на тема „Сигурност“ (ОБЗОР)

БСП ще поиска вот на недоверие към кабинета „Борисов 3“ на тема „Сигурност“. Решението бе взето съвместно от Изпълнителното бюро на партията и от ръководството на парламентарнта група на „БСП за България“ и бе обявено по време на редовната пресконференция на опозицията. Заместник-председателят на парламентарната група Драгомир Стойнев заяви, че БСП ще внесе самостоятелно вота на недоверие. Стойнев изрази уверението си, че вотът на недоверие ще бъде доведен до успешен край. Заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ разкритикува правителството, че е неспособно да гарантира сигурността на гражданите.
От своя страна председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че БСП нямат морално право да говорят за сектор „Сигурност“. Според Цветанов президентът и опозицията не могат да са алтернатива на управлението. „Когато беше първият управленски мандат на премиера „Борисов“, колко бяха отвличанията, убийствата, нивата на контрабанда, които се осъществяваха под вещото ръководство на тогавашното управление на БСП“, попита Цветанов.
Председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров заяви, че от опозицята не са имали конкретни аргументи за вот на недоверие, а по-скоро се е чуло поезия в проза. Според него решението на управляващите трябва да бъде да не се прави евтина политика. „По отношение на сигурността бяха направени доста сериозни стъпки за осигуряване на България и българското население, но много още неща трябва да се направят“, допълни Сидеров.