Бургаската окръжна прокуратура протестира решение на съда, с което двама обвинени за отвличане бяха оставени без мярка за неотклонение

Окръжна прокуратура –Бургас протестира определението на Окръжния съд в града , с което  Жельо Т. и Йордан Я., обвинени в отвличане на непълнолетно момче, бяха оставени без мярка за неотклонение. Това съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Бургас. Жельо Т. и Йордан Я.  са обвинени за това, че в съучастие по между си, на 07.05.2017г. в гр.Бургас  кв.„Банево“ обл.Бургаска, отвлекли лице ненавършило 18 годишна възраст – З.Я., като деянието е извършено от две лица – престъпление по чл. 142  ал. 2, т. 2 и т. 3 вр. ал.1 вр. чл.20 ал. 2 вр. ал.1 от НК, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от седем до петнадесет години.

Те са обвинени и за това, че 07.05.2017г. в гр. Бургас  кв.„Банево“ обл.Бургаска, при условията на реална съвкупност с  горепосоченото престъпление, като съизвършители принудили З.Я. да извърши нещо против волята си, а именно да признае, че противозаконно е отнел дебитната карта на Йордан Я. и да върне същата, като употребили за това сила – нанасяли удари с юмрук и ритници в тялото на пострадалия, душили го, като използвали въже и отправили заплахи с думите: „Ще те убием, ще те обесим, ще те завържем!“ – престъпление по чл. 143, ал. 1 вр. чл. 20 ал. 2 вр. ал. 1 вр. чл.23 ал. 1 от НК.

Очаква се Апелативен съд –Бургас да насрочи заседанието си.