Бургас: В района на Царево и Малко Търново вали обилен сняг, пътищата се обработват от снегопочистващи машини

Бургас. В района на Царево и Малко Търново вали обилен сняг, пътищата се обработват от снегопочистващи машини. Това казаха за Радио „Фокус“ – Бургас от Областно пътно управление – Бургас. Натрупаният сняг към момента е не повече от 3-4 см. В останалата част от областта пътищата са сухи и нормално проходими. Температурите на въздуха са от минус 5 до плюс 1 градус. Всички пътища и проходи са отворени, видимостта е нормална. Движението е нормално натоварено. Движението по път I-9 в участъка Обзор – Слънчев бряг от км 180+000 до км 202+000 се осъществява с повишено внимание поради частични ремонтни дейности на асфалтовата настилка. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. Срок до 11.01.2019 г.

Движението в участъка Варна – Бургас в района на с. Баня от км 183+920 до км 184+595 се осъществява при стеснение на едното платно за движение поради ремонт на водосток. Работния участък е върху едната пътна лента с дължина до 50 м. Скоростта на движение се ограничена до 50 км/ч. Срок до 31.05.2019 г..

Нормално натоварен е трафикът и в областния център. По-натоварено е по централните градски улици „Христо Ботев“, „Уилям Гладстон“, „Цар Симеон“ и „Булаир“. Водачите да се движат с повишено внимание и на кръстовището с кръгово движение „Трапезица“, както и по бул „Захари Стоянов“ в посока ж.к. „Меден Рудник“.

Деница ДИМИТРОВА