БЧК – Варна и арт фестивалът „Сръчко“ провеждат обща благотворителна кампания за набиране на средства за програма „Топъл обяд“

БЧК – Варна и арт фестивалът „Сръчко“ провеждат обща благотворителна кампания за набиране на средства за програма „Топъл обяд в  училище за нуждаещи се деца“ на БЧК. Това каза за Радио „Фокус“ – Варна Нина Урумова, организатор на фестивала.  Програмата за Област Варна започна от 1 декември и в продължение на 70 учебни дни през зимните месеци над 60 деца от училищата в селата Чернево и Николаева, Община Суворово, ще получават топъл обяд. По време на арт фестивала „Сръчко“, който се провежда през целия месец декември във Фестивалния и конгресен център във Варна, ще се набират средства за благотворителното мероприятие. Всеки ще може да зарадва децата и да им дари светлина като донесе ръчно изработен предмет, който ще се продава благотворително на специален щанд. Цената ще бъде определена от дарителя, а средствата ще бъдат събирани в специална дарителница, която след края на фестивала ще бъде дадена на БЧК. Доброволци от БЧК ще подпомагат кампанията.

Специален кът на арт фестивала „Сръчко“ имат и SOS детски селища. Всяка събота и неделя до края на декември ще се провеждат благотворителни събития в помощ на организацията, която се бори за правата на децата.

Организаторите на второто издание на фестивала за ръчно изработени изделия „Сръчко“ са подготвили и други изненади, а децата могат да се забавляват в безплатния детски кът.

Фестивалът „Коледен Сръчко“  е отворен всеки ден от 11.00 до 19.00 часа във Фестивален и конгресен център – Варна.

Марияна ВАЛЕНТИНОВА