БЧК и доброволците на Център за работа с доброволци към РБ „Проф. Беню Цонев” проведоха акция със сектор „Пътна полиция”

По повод 26 септември 2019 г. – Европейския ден без загинали на пътя, вчера БЧК съвместно с доброволците към Център за работа с доброволци към РБ „проф. Беню Цонев” и Сектор „Пътен контрол” отново акцентираха на водачите на МПС да бъдат коректни и внимателни на пътя, съобщиха от пресцентъра на БЧК.
Инициативата е в рамките на Втората национална кампания на Българския Червен кръст, която се реализира заедно с партньори от Националния дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия.
Целта на събитието е да обедини усилията за намаляване на смъртните случаи на деца по пътищата и да насочи общественото внимание към проблема с детския пътен травматизъм, чиито жертви за съжаление се увеличават драстично с всяка изминала година. Акцента бе и големия брой катастрофи в област Ловеч като дори на 26ти при пътен инцидент край село Микре загинаха двама души.
От основаването си до сега Националният дарителски фонд е подпомогнал семействата на 757 деца, които са получили различни по степен увреждания вследствие на автомобилни злополуки.