БЧК-Пловдив ще проведе информационна антиспин кампания за Деня на влюбените

Пловдив. БЧК ще проведе информационна кампания по темата СПИН и сексуално-рисково поведение по повод 14 Февруари – „Празник на влюбените“. Това съобщиха за Радио „ „Фокус”- Пловдив от Областния съвет на организацията. Мотото на кампанията е „Говори и предотврати“. Всяка година по повод 14 Февруари доброволците на Български младежки Червен кръст в цялата страна организират АНТИСПИН кампания, с която информират за темите „Превенция на ХИВ/СПИН“, „Сексуалнопредавани инфекции и сексуално рисково поведение“. И тази година доброволците младежи от организацията в Пловдив подготвят атрактивни информационни материали и забавни игри, за да привлекат вниманието на обществото към важните теми.
Първата част от кампанията ще се проведе на територията на Университет по хранителни технологии, съвместно със Студентски съвет на университета на 14 февруари, от 11 до 13.30 часа. Идеята е вниманието на студентите да бъде привлечено чрез няколко забавни занимания, тематични за деня. Това са „Снимка в рамка за снимка под формата на сърце”, Игра „Тя и Той“ – Задават се различни въпроси и двойката отговаря като вдига табелки с надпис „Тя или Той“, Кутия Остави послание, вземи послание“, Раздаване на презервативи и други игри и демонстрации.
Втората част на събитието ще се проведе в центъра на Пловдив – срещу Централна поща, от 14.30 до 16.30 часа. Там дейностите ще бъдат сходни на първата част. Към инициативата, благодарение на организацията „Erasmus Students Network“ ще се включат представители на различни държави, които са в Пловдив по програма „Еразъм“. Те ще учат хората как да пишат и казват „Обичам те“ или други позитивни послания на съответния език.
Цветана ТОНЧЕВА