Бъдещето на Кохезионната политика на ЕС през новия програмен период и участието на България в преговорния процес ще обсъдят депутатите от Комисията по европейските въпроси

„Бъдещето на Кохезионната политика на Европейския съюз през новия програмен период 2021-2027 г. и участието на България в преговорния процес“ ще обсъдят народните представители от Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове. Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание. Заседанието ще бъде от 10.30 часа в зала „Изток“. Тема на дискусията ще бъдат и приоритетите на България в рамките на Финландското председателство на Съвета на Европейския съюз.
За участие в заседанието са поканени Кристиан Вигенин, заместник-председател на Народното събрание, Томислав Дончев, заместник министър-председател, Димитър Цанчев, постоянен представител на Република България към Европейския съюз, членове на Европейския парламент от Република България, членове на Икономическия и социален комитет, представители на националната делегация на България в Комитета на регионите на Европейския съюз, представители на Централно координационно звено към Администрацията на Министерски съвет, както и членове на Обществения съвет към КЕВКЕФ.