Валери Симеонов, НФСБ: Категорично не подкрепям предложението на ГЕРБ да се оповестяват социологически проучвания в изборния ден

Категорично не подкрепям предложението на ГЕРБ да се оповестяват социологически проучвания в изборния ден. Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов във връзка с предложението на ГЕРБ да отпадне забраната медиите да публикуват резултати от социологическите проучвания в изборния ден, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Едно такова предложение означава „Дайте да променим закона, за да угодим на нарушителите“. По тази логика трябва да направим закон, който ако има много убийства, да ги оправдава. Това, че СЕМ не си върши работата въобще, че се нарушава гадно, брутално законът и в деня на изборите и в деня преди изборите с измислените анкети, не означава, че не трябва да се налагат санкции. След като СЕМ не може да си свърши работата, нека по-добре променим закона в тази посока, те да носят отговорност за това, че не си вършат работата“, допълни Симеонов.
По отношение на изборния процес Симеонов коментира, че никъде не е установил разминавания от протокола на секцията и протокола, който е публикуван от областната избирателна комисия. „Хората влизат с убеждение, подведени, с промито мислене, купени влизат и гласуват. Самият процес на гласуването не е укорим и манипулации не се вършат в секциите. Тези неща ставаха 90-те години и началото на 2000 г. Вече никой не ги прави“, заяви още Симеонов.
Деница КИТАНОВА