Валери Симеонов, НФСБ : Обединихме се около решението първият ден от болничните да не се заплаща

Обединихме се около решението първият ден от болничните да не се заплаща, което е практика в редица европейски държави. Има изключително много данни за злоупотреби в тази посока. Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов на брифинг в Народното събрание днес, съобщиха от пресцентъра на НФСБ.
Лидерът на НФСБ бе категоричен, че няма да спрат с днешната първа победна стъпка на патриотите: „Ангажиментът ни е минималната пенсия да стане 300 лв. до края на управлението, вървим в тази посока“
„На заседание на политическия съвет на управляващата коалиция се обединихме около предложението минималната пенсия да стане 250 лв“, каза още Валери Симеонов.
„Както знаете вече сутринта имаше Политически съвет на коалицията, на който обсъдихме въпроси в програмата на коалиционното правителство, заложени още при съставянето му в началото на 2017 г. Обединихме се около решението за изпълнение на текста, който сме заложили в коалиционната програма за повишаване на пенсиите и в случая се обединихме около решение, което ще внесем между първо и второ четене за повишаване на минималната пенсия на 250 лв“, уточни Валери Симеонов.
„Ангажиментът ни е минималната пенсия да стане 300 лв. до края на управлението, вървим в тази посока“, категоричен бе в изявление пред медиите по-късно Валери Симеонов.
По думите му второто решение, което са взели на коалиционния съвет и което ще материализират е за приобщаването на децата от ниски социални слоеве към образователната система. Той подчерта, че идеята е четири, пет и шестгодишните деца да бъдат задължително в детска градина, като държавата поеме разходите за такси на тази група деца. За това ще бъде изработен механизъм като критерий ще бъдат доходите на семейството.
„Третото, около което се обединихме да бъде определен и заделен фонд в размер н 70 млн. лв. за изграждане на нови детски градини и училища, тъй като има градове, в които се отчита сериозен недостиг на детските заведения“, каза още Валери Симеонов.