Благотворителната кампания в помощ на децата с онкологични заболявания продължава с концерт във Фестивален и конгресен център – Варна

Благотворителната кампания „За здрава детска усмивка“, която е в помощ на децата с онкологични заболявания, продължава с благотворителен концерт, който ще се състои тази събота от 18.00 часа във Фестивален и конгресен център – Варна. Пред Радио „Фокус“ – Варна Анатоли Атанасов, служител на сектор „Арести“ във Варна към ГД „Изпълнение на наказанията“ и организатор на кампания, каза, че събраните средства ще бъдат за нуждите на клиниката по детска клинична хематология и онкология, част от УМБАЛ „Св. Марина“, която е една от трите специализирани клиники в България за диагноза, лечение и проследяване на деца с хематологични и онкологични заболявания. Входът за концерта е осигурен с покани, срещу които всеки от присъстващите ще дари сума, според своите възможности. Програмата ще е разнообразна. Сред участниците са брейк-формация на Христо Хаджимихайлов „Криейтърс“, айкидо възпитаниците на секретаря на Българска Айкидо Федерация и основател на Варненска Айкидо Академия сенсей Николай Димитров, възпитаници на музикалния педагог от училище „Добри Христов“- Варна Павлинка Тодорова, деца и възрастни от школите на читалището в с. Чернево, Тони Троев, талантливият пианист от Шумен, който цяло лято свири на входа на Морската градина във Варна, Биляна Тодорова – дете от благотворителната кампания „С обич за децата, в памет на бащите герои“, загубила и двамата си родители, вокална формация „Бънджи сингърс“, вокална група „Весели щурчета“, танцов клуб „Огледало“ , клуб по спортни танци „Варна“ и много други.

Това е третото събитие, част от кампанията „За здрава детска усмивка“, която се осъществява под патронажа на Филип Ромбаут, изпълнителен директор на завода за азотни торове в Девня, както и с личната благословия на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

Инициативата започна с Ден на отворените врати в защитеното жилище на фондация „Лъки Хънт“ в село Крумово, където малки и големи имаха възможност да се запознаят отблизо със спасените в риск животни, и продължи с детски концерт и киноложка изложба.Четвъртата инициатива в помощ на детското отделение по онкология е провеждането на футболен турнир, планиран за 28 октомври. Поканени за участие са журналисти и популярни лица от Варна. Минималната такса за участие в турнира е 100 лв. за отбор, съобразена с изискванията на БФК. На 26 октомври в 17.00 часа ще се тегли жребиятт в зала 17 на Младежки дом Орбита, където всеки един представителна отбор трябва да донесе бордеро за заплатена такса. Средствата трябва да бъдат преведени по сметката на клиниката по детска хематология.

Организатори на поредицата от инициативи са Сдружение „Ветрило“, Български киноложки съюз, Фондация „Лъки Хънт“ и с подкрепата на Спортният диспансер, който съдейства с осигуряване на медицинско присъствие за събитията, Община Варна, Обществен дарителски фонд Варна, Зонален съвет на БФС Варна, Регионално управление по образованието – Варна, Професионална гимназия по туризъм „ Проф.Д-р. Асен Златаров“ , Обединена ветеринарна клиника Варна, Варненска и Великопреславска Света митрополия ,ОД на МВР Варна и любезното домакинство на Фестивален и конгресен център.

Марияна ВАЛЕНТИНОВА