Варна: Областната комисия за борба с грипа и острите респираторни инфекции ще проведе заседание заради висока заболеваемост през последните дни

Областната комисия за борба с грипа и острите респираторни инфекции във Варна ще проведе заседание заради отчетена висока заболеваемост през последните дни. Това каза за Радио „Фокус“ – Варна Венцеслава Генова, началник на Регионалното управление на образованието във Варна. Тя отбеляза, че във връзка с методично указание на Министерството на здравеопазването за борба с грипа и острите респириторни заболявания поради отсъстващи над 30%  ученици Регионалната здравна инспекция във Варна е издала предписания за временно преустановяване на учебните занятия в няколко училища в областта. Днес и утре са неучебни дни за учениците от училищата на територията на общините Провадия, Долни чифлик, Аврен, Девня и Суворово. В отговор на постъпили в Регионалната здравна инспекция докладни от директорите на училища до 20 януари учебните занятия са прекратени още в СУ „Климент Охридски“, община Дългопол, СУ „Васил Левски“, община Вълчи дол, и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Езерово, община Белослав.

Заседанието на Областната комисия за борба с грипа и острите респираторни заболявания ще се проведе днес от 15.00 часа в сградата на Регионалната здравна инспекция. На заседанието ще бъдат анализирани последните данни по отношение на заболеваемостта и ще бъде взето решение за училищата във Варна и останалите общини на територията на областта. Ще се прецени още дали е необходимо въвеждането на други противоепидемични мерки.

Марияна ВАЛЕНТИНОВА