Варна: Окръжната прокуратура привлече като обвиняем и лишен от свобода след акцията по противодействие на корупцията във варненския затвор

След акцията по противодействие на корупцията във варненския затвор, проведена на 27 август 2018 г., Окръжната прокуратура във Варна привлече като обвиняем и трето лице, което в момента изтърпява наказание лишаване от свобода в затвора. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна. Лишеният от свобода действал като помагач на инспектора от варненския затвор, когото умишлено улеснявал в искането на подкуп от други изтърпяващи наказанията си лица.
Парите били искани от инспектора, за да изготви становище, въз основа на което лишен от свобода да бъде преместен в затворническо общежитие, а други да бъдат изведени на работа.
До момента инспекторът и другият помагач са задържани за срок до 72 часа с цел довеждането им пред съда днес, 30 август 2018 г.
Материалите по досъдебното производство са внесени във Варненския окръжен съд със съответните искания за определяне на мерки за процесуална принуда.