Варна: Разкрити са извършителите на три кражби, извършени на територията на града през денонощието

Разкрити са извършителите на три кражби, извършени на територията на града през денонощието. Това съобщиха от ОДМВР-Варна. На 25 юли е образувано досъдебно производство за кражба на лек автомобил, паркиран на ул. „Фьодор Успенски“. След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е 22-годишен мъж с инициали Д.Р. от Варна, известен на МВР. Материалите по случая са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Автомобилът е намерен без липси и повреди.

В същия ден е подаден сигнал за кражба на плажна чанта, извършена на плаж в к.к. Св. Св. Константин и Елена. За кражбата е задържано непълнолетно момиче от Варна, неизвестно на МВР. По случая е образувано досъдебно производство.

Разкрит е и извършитлят на кражба от избено помещение на  ул. „Любен Каравелов. Неизвестно лице е откраднало кашон с бутилки алкохол. За деянието е задържан мъж с инициали П.П. (на 41 г.) от Варна, известен на МВР. По случая е образувано бързо полицейско производство. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.