Варна: Районният съд наложи наказания на двама автомобилни водачи, шофирали след употреба на алкохол

В бързи производства, Районен съд – Варна наложи наказания на автомобилни водачи, шофирали след употреба на алкохол, съобщават от пресцентъра на съда.

34-годишен мъж е хванат да  управлява автомобил в град Долни Чифлик в малките часове на 19 май т.г. с алкохолна концентрация над 1,2 промила. Деянието е било установено при направена проверка на водача на място с дрегер, както и с кръвна проба, резултатите от която отчели наличие на алкохол от 1,71 на хиляда. Съдът одобри споразумение, с което на подсъдимия беше наложено наказание от 4 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок, както и лишаване от правоуправление за срок от 11 месеца.

На 46-годишна жена, отново в бързо производство и по силата на споразумение с признаване на вината, съдът наложи също условно наказание от 3 месеца лишаване от свобода, като я лиши и от право да управлява МПС за срок от 5 месеца. На 17 май 2019 г. тя е засечена зад волана на лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта от 1,36 на хиляда.

Подсъдимите са с чисто съдебно минало. Постигнатите и одобрени от съда споразумения са окончателни.