Варна: Районният съд наложи условна присъда на 28-годишен водач, шофирал с над 1,2 промила алкохол

Районният съд наложи условна присъда на 28-годишен водач, шофирал с над 1,2 промила алкохол. Това съобщават от пресцентъра на Районен съд – Варна.

През деня на 1 юни т.год. полицейски екип, изпълняващ функции за контрол на движението и обезпечаване провеждането на колоездачен пробег във Варненска област, забелязал по маршрута криволичещ на пътното платно лек автомобил. Извършената проверка с дрегер на водача отчела концентрация на алкохол от 1,65 промила в издишания въздух, като направеното му допълнително медицинско изследване доказа наличие на  етилов алкохол в кръвта от 1,40 на хиляда. Оказало се още, че 28-годишният водач е неправоспособен, но до този момент не са му били съставяни актове за установяване на подобно нарушение.

По силата на постигнато в съдебна зала споразумение с признаване на вината, на подсъдимия беше наложено наказание от 4 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с 3 години изпитателен срок. 28-годишният мъж е с чисто съдебно минало. Съдебният акт е окончателен.