Варна: Реконструкция на улична мрежа се извършва на бул. „Осми Приморски полк”- в участъка от бул. „Васил Левски” до бул. „Христо Смирненски”

Реконструкция на улична мрежа се извършва на бул. „Осми Приморски полк”- в участъка от бул. „Васил Левски” до бул. „Христо Смирненски” във Варна, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна. Осъществява се основен ремонт на пътен възел „Виница” и на пешеходния подлез. Затворено за движение е западното платно в посока  Виница-Варна, като движението се извършва в източното  платно- двупосочно. Движението по бул. „Васил Левски“ в участъка от „Подвис“ до бул.“Осми Приморски полк“ също се осъществява двупосочно в едното платно поради ремонтни дейности. През деня в този участък се образуват задръствания. Работи се и по южното платно, което е затворено за движение, а трафикът се извършва двупосочно -по северното платно. Във връзка с ремонтните дейности са въведени и маршрутни промени за линиите, обслужвани от градския транспорт. Автобусна линия 10 посока жп гара се движи по ул. „Подвис“, надясно- по бул. „Левски“, ул. „Отец Паисий“, бул. „Вл. Варненчик“, с автобусни спирки „Х. Димитър“, „Зеленика“, „Спартак“, „Янко Михайлов“, „Тракия“, „Катедралата“, жп гара. Автобусна линия 209 след спирка „ХЕИ“, сп. „Дубровник“, сп. „Базар Левски“ и по утвърдения маршрут до и от „Почивка“.  Не се  обслужват спирки „Мир“, „Черноризец Храбър“, „Военна болница“, „Терапията“, „Сотира“.

Трафикът във Варна към този час на деня е натоварен по основните улици и булеварди. През деня движението е интензивно по пътя Варна – Бургас, както и за курортните комплекси край града. Полицейското присъствие е засилено с цел ограничаване на тежките пътни инциденти през летния сезон.

Марияна ВАЛЕНТИНОВА