Варна: 39-годишен мъж е осъден на 1 година лишаване от свобода и 4000 лева глоба за разпространение на наркотици

39-годишен мъж е осъден на 1 година лишаване от свобода и 4000 лева глоба за разпространение на наркотици. Това съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна. 39-годишният Стойчо Ст. ще търпи наказание 1 година лишаване от свобода, след като се призна за виновен за държане с цел разпространение на различни наркотични вещества. Подсъдимият за престъпление по член 354а, ал. 1 от НК  сключи споразумение с  Окръжната прокуратура във Варна и прие да плати и глоба в размер на 4000 лева, което Варненският окръжен съд одобри.

Деянието е било извършено в края на септември 2017 г. Малко след това 39-годишният  мъж е бил осъден ефективно за същото престъпление. В момента Стойчо Ст. изтърпява ефективната си присъда по друго делото във варненския затвор.

С одобреното от съда споразумение, което не подлежи на обжалване и влиза в сила веднага, в полза на държавата се отнемат и иззетите по време на претърсването на 29 септември 2017 г. две електронни везни. Намерените наркотици – марихуана и метамфетамини и таблетка синтетична дрога, ще бъдат унищожени по надлежния ред.